Najviše zaraženih od početka pandemije – 18.006

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 18.006 slučajeva zaraze koronavirusom, od testiranih 39.740 uzoraka, što je do sada najviše inficiranih u jednom danu od početka pandemije. Od posledica zaraze preminulo je još 26 osoba, a na respiratorima je 109 pacijenata, stoji na sajtu covid19.rs.

Navodi se da je procenat pozitivnosti 45,3 odsto, a na bolničkom lečenju je 2.559 lica. Najveći broj novih slučajeva do sada je zabeležen 13. januara – 13.753.

Vlada Srbije usvojila je izmenu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 po kojoj su zaraženi koronavirusom koji se leče kod kuće obavezni da budu u izolaciji sedam dana, a posle pregleda u kovid ambulanti izolacija se bez testiranja prekida.

Izmenom Uredbe, koja je objavljena u Službenom glasniku i stupila na snagu, precizira se da se ova odredba odnosi na osobe kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo virusa, a kod kojih nije utvrđeno prisustvo nijednog simptoma ili znaka bolesti, odnosno kod kojih težina bolesti ne zahteva lečenje u bolničkim uslovima.

Izvor: covid19.rs / RTS

Foto: Stefan Pavić / RTS

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar