Nikola Stanojev prvi doplivao do Časnog Bogojavljenskog krsta

Nikola Stanojev iz sela Željuše prvi je doplivao do Časnog Bogojavljenskog krsta u Dimitrovgradu. Stanojev je u izjavi za FAR rekao da pliva svake godine i da je sada prvi put prvi doplivao do časnog krsta. Izrazio je nadu da će se sledeće godine prijaviti veći broj takmičara kako bi, prema njegovim rečima, plivali za zdravlje svojih najbližih i ujedno osetili blagodat ovog praznika.

„Ovom prilikom bih se zahvalio svim učesnicima, danas su svi pobednici. Svim građanima bih poželeo puno zdravlja i uspeha u ovoj godini i da se u zdravlju vidimo i sledeće godine na ovoj manifestaciji.“ – izjavio je Vasil Andrejev, direktor Turističke organizacije „Caribrod“.

Plivanju za Časni krst prethodila je jutarnja liturgija u crkvi „Rođenje Presvete Bogorodice“, bogojavljensko osvećivanje vodice, okupljanje vernika i plivača ispred ovog duhovnog hrama, kao i litija do dvomostovlja na reci Nišavi.

Manifestaciju po šesti put organizuju Opština Dimitrovgrad, Sportski savez „Caribrod“ i Turistička organizacija „Caribrod“, uz podršku crkve „Rođenje Presvete Bogorodice“.

Valentina Stojčev

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar