VIDEO: U Pirotu je otvoren Kulturno informativni centar bugarske manjine “Jerma”

U Pirotu je danas otvoren Kulturno informativni centar bugarske manjine “Jerma”. Centar je zvanično otvorio Dimitar Canev, generalni konzul Republike Bugarske u Nišu.

Odmah nakon otkrivanja kancelarije KIC-a “Jerma”, Canev je izjavio za medije da je Bugarska otvorila još jedan prozor ka sebi, prozor kroz koji će svaki građanin Pirota i okolnih sela moći da pogleda ka Bugarskoj i vidi njene rezultate u oblasti kulture, umetnosti i književnosti.

Medijima se obratio i zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić, zahvalivši svima koji su dali svoj doprinos za otvaranje ovog centra, istakavši da Grad Pirot ima uspešnu transgraničnu saradnju sa mnogim gradovima u Bugarskoj.

Predsednik KIC-a Jerma Milija Todorov je kazao da će se cantar baviti kulturom i u isto vreme će raditi na jačanju svesti kod Bugara u Pirotu da se aktivno uključe u rad lokalne samouprave i da se slobodno deklarišu kao Bugari.

Ovom događaju, koji je privukao veliku medijsku pažnju prisustvovao je i konzul Republike Bugarske u Nišu Petar Danov.

Kulturno informativni centar u Pirotu se nalazi u ulici Danila Кiša br.5, a radno vreme kancelarije je od 9.00 do 15.00 časova.

Pogledajte detalje sa otvaranja KIC-a Jerma koje je snimio FAR TV.

Novinar: Valentina Stojčev
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
februar 2022.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar