VIDEO: Broj košnica se povećava, a “Staroplaninski med” uskoro kao zaštićeni brend

Kakvo je stanje pčelarstva na teritoriji opštine Dimitrovgrad, kakvi su trendovi i vidovi podrške za pčelare, ima li lažnog meda i odakle potiče, kakva je saradnja sa Savezom pčelarskih oganizacija Srbije, koji je optimalan broj košnica za profesionalne pčelare i koliko je takvih u opštini, u kojoj meri proizvođači uspevaju da plasiraju svoj med i šta se očekuje od zaštite geografskog porekla staroplaninskog meda?

O ovim i drugim pitanjima važnim za dimitrovgradske pčelare, u emisiji FAR-a “I selo se pita”, razgovaramo sa Danilom Nikolovim, predsednikom Udruženja pčelara opštine Dimitrovgrad.

Produkcija: Internet Portal FAR
2022.

Medijski sadžaj je nastao u okviru projekta “Mediji u funkciji jačanja kritičkog mišljenja i objektivnog informisanjai višenacionalnih ruralnih zajednica”.
Ovaj video sačinjen je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a administrira Američki savet za međunarodno obrazovanje.
Mišljenja izneta ovde predstavljaju mišljenja autora i ne predstavljaju nužno mišljenja Ambasade SAD u Srbiji niti Američkog saveta za međunarodno obrazovanje.

 

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar