U petak toplo, za vikend hladnije

Zahvaljujući toplijoj vazdušnoj masi koja je stigla sa zapada Evrope, poslednji radni dan ove sedmice biće sunčan i topao za ovo doba godine sa maksimalnom temperaturom od 12 do 17 stepeni. Krajm dana na krajnjem severu Srbije, a tokom noći i u ostalim krajevima stiže naoblačenje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim sa slabim snegom. Vetar slab i umeren zapadni i jugozapadni, uveče i noću u skretanju na severozapadni i u pojačanju.

Sinoptičari za subotu najavljuju oblačno I hladnije vreme. U jutarnjim satima u brdsko-planinskim predelima južne Srbije ponegde sa slabim snegom. U Vojvodini razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 4, u Negotinskoj Krajini oko 6, a najviša od 4 do 9, u Negotinskoj Krajini do 12 stepeni.

U nedelju umereno do potpuno oblačno. Na severu suvo sa sunčanim intervalima, u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i na jugu Banata jak, povremeno sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od -2 do 4, a najviša od 6 do 10 stepeni.

U ponedeljak promenljivo oblačno, toplije i uglavnom suvo vreme. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša u intervalu od 7 do 15 stepeni.

U periodu od 15. do 19. februara biće promenljivo oblačno, toplije i u većini dana suvo, samo sredinom sedmice ponegde sa slabom kišom, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar