Jubilej: 50 godina postojanja Centra kulture u Bosilegradu

Ustanova Centar kulture „Bosilegrad“ obeležila je 50 godina od osnivanja skromnom proslavom u skladu sa epidemiološkom situacijom. Tim povodom, u holu Doma kulture 12. februara otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Naših 50 godina“ i prikazan promotivni dokumentarni film.

Direktor Centra Voislav Božilov pozdravio je prisutne građane, saradnike i predstavnike političkog života opštine. „Centar kulture, kao centar kulturnih događanja, čvrsto je ukorenjen u sveukupni društveni život naše opštine proteklih pet decenija. Njegova funkcija je da kulturne sadržaje približi što većem broju građana, podstakne stvaranje novih umetničkih vrednosti, edukuje i zabavi publiku svih uzrasta. Trudićemo se da kuturnom centru vratimo potencijalnu emancipatorsku ulogu za razvoj kulture lokalnih identiteta“, izjavio je Božilov.

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Vladimir Zaharijev, istakavši odličnu saradnju opštinske uprave sa Centrom kulture.

„I u narednom periodu nastavićemo da pomažemo u afirmaciji kulturnog života našeg grada“, naglasio je Zaharijev.

Vene Velinov, istaknuti novinar u penziji, pričao je o kulturnom životu Bosilegrada pre i tokom osnivanja Centra kulture i značaju izgradnje objekta Doma kulture kao središta kulturnog života.

U čast 50 godina postojanja ustanova je izradila promotivne bilborde, od kojih će jedan biti postavljen ispred glavnog ulaza Doma kulture. U pripremi je i monografija, koja će biti objavljena u toku jubilarne godine.

J.P.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar