Pad temperature i naoblačenje sa kišom i snegom

U ponedeljak popodne stiže jače naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima. Uveče na planinama, a tokom noći ponegde i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije sa snegom. Vetar slab i umeren južnih smerova, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni, koji će u zoni fronta biti pojačan. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni, a posle podne i uveče u osetnijem padu.

Sinoptičari za utorak najavljuju oblačno vreme, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača. Sneg se ujutro i pre podne očekuje ponegde i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša od 6 do 11 stepeni.

U sredu novo prolazno naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša od 8 do 12 stepeni.

U četvrtak na severu i zapadu pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, još ujutro i pre podne u planinskim predelima provejavanje slabog snega, a zatim suvo uz postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni, do kraja dana u skretanju na južni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 8 do 12 stepeni.

Prognoza vremena od 25. februara do 1. marta

U petak pretežno sunčano i toplije. Za vikend hladnije, u nižim predelima povremeno kratkotrajna kiša i susnežica, a na planinama sneg. U ponedeljak i utorak promenljivo oblačno i suvo, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar