Angelina Topić i Lačezar Valčev pobednici “Lavljeg skoka”, Andrea Sergijev i Maša Milić najuspešnije domaće takmičarke

Članica Atletskog kluba “Top jump” iz Beograda Angelina Topić i atletičar “Ludogoreca” iz Razgrada Lačezar Valčev pobednici su četvrtog po redu tradicionalnog atletskog mitinga “Lavlji skok” koji je održan u hali u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu. Najuspešnije domaće takmičarke su članice Atletskog kluba “Balkan” Andrea Sergijev i Maša Milić.

Neposredno nakon završetka nadmetanja Angelina Topić koja je u disciplini skok u vis preskočila 180 cm je u izjavi za FAR rekla da je zadovoljna kako je takmičenje proteklo i dodala da je malo falilo da preskoči visinu od 190 cm i na taj način obori svoj lični rekord. Angelina je dodala da joj predstoji prvenstvo Grčke u Atini i “Srbija open” u Beogradu i da će na tim mitinzima pokušati da nadmaši svoj lični rekord.

Lačezar Valčev je istakao da je drugi put u Dimitrovgradu i dodao da su mu utisci o gradu i hali veoma pozitivni. Što se tiče rezultata, bugarski atletičar je rekao da je mogao bolje, ali da mu je i sreća malo okrenula leđa.

Kod mlađih pionirki u disciplini skok u dalj zlatnu medalju osvojila je Sara Elenkov, srebrnu Anđela Icić i bronzanu Lena Petrović, dok je u skoku u vis prva bila Anđela Stanković, druga Stefani Jovanović, a treća Lana Petrović.

U konkurenciji pionirki u disciplini skok u vis najbolja je bila Stela Ćuk, druga je bila Natalija Vojinović, a treća Maša Milić. U konkurenciji starijih pionirki u disciplini skok u dalj prvo mesto zauzela je Nina Mijailović, drugo Maša Milić, a treće Anđela Sokolov. Kod juniorki prvo mesto u skoku u vis osvojila je Angelina Topić, a drugo Andrea Sergijev.

Najbolji u disciplini skok u vis u konkurenciji seniora bio je Lazar Manojlović, drugo mesto pripalo je Lačezaru Valčevu, a treće je osvojio Nikolaj Todorov. Prvo mesto u troskoku kod seniora osvojio je Lačezar Valčev, drugo mesto Aleksa Ratinac, a je treći bio Nikolaj Todorov. Kod seniorki najbolja bila Teodora Boberić, drugo mesto pripalo je Dimani Jordanovoj, a treće Mariji Nisić.

Promoter “Lavljeg skoka” proslavljeni skakač u vis Dragutin Topić je za FAR rekao da sportisti vole da dolaze u Dimitrovgrad i da se nadmeću na ovom skakačkom mitingu. Naveo je da je njemu izuzetno zadovoljstvo da dolazi ovde i da sarađuje sa ljudima poput Ace Markova, predsednika Atletskog kluba “Balkan” i Zorana Đurova, predsednika Skupštine opštine Dimitrovgrad.

Aleksandar Markov, predsednik Atletskog kluba “Balkan” je bio zadovoljan organizacijom ovog nadmetanja i kako je naglasio učesnici ovog sportskog događaja su ostvarili dobre rezultate u svojim disciplinama.

Ovu sportsku manifestaciju organizovao je Atletski klub “Balkan” iz Dimitrovgrada, uz podršku Turističke organizacije Caribrod i Sportskog saveza Caribrod. Pokrovitelj događaja je opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar