Prvaci škole u Željuši zasadili sadnice belog bora

Učenici prvog razreda škole u Željuši, koja pripada osnovnoj školi “Hristo Botev” u gradu, zasadili su 2 sadnice belog bora u školskom dvorištu u okviru akcije “Zasadi drvo” Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Školske uprave Niš.

Ovom simboličnom akcijom ukazano je na značaj pošumljavanja i očuvanja prirode.

“Cilj akcije je razvijanje svesti kod učenika o očuvanju životne sredine i značaju sadnje drveća”, izjavila je za FAR direktorka škole Milena Stavrov.

Učiteljica Danijela Videnov, koja vodi učenike prvog razreda, njih sedmoro, nije krila zadovoljstvo što su baš njeni đaci učestvovali u ovoj akciji zajedno sa ostalim učenicima škole i naglasila: “Nadam se da će za njih ovo biti veliko iskustvo i prvi korak ka sticanju ekološke svesti i ljubavi prema prirodi koja nas okružuje”.

Nastavnica biologije Snežana Pejčić održala je đacima predavanje o pošumljavanju i ukazala kakav značaj ima svako posađeno drvo.

Škola u Željuši trenutno broji 30 đaka, a nastavu drže 4 učiteljice.

U centralnoj gradskoj školi Boris Kotev, mlađi savetnik za zaštitu životne sredine, poljoprivrede i stočarstva Opštinske uprave za učenike prvog razreda održao je predavanje o belom boru, šumama i značaju pošumljavanja.

A. Todorov

Foto: M. Stavrov / D. Videnov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar