Za vikend promena vremena i hladnije

U petak u Srbiji smena oblaka i sunca. Uuveče i krajem dana se očekuje novo naoblačenje sa slabom kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na severozapadni. Najviša dnevna temperautra od 10 do 15 stepeni.

Sinoptičari za subotu najavljuju pretežno oblačno, vetrovito i hladnije vreme, mestimično sa kišom, ponegde i sa snegom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren, na severu i u planinskim predelima povremeno i jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 5 do 10 stepeni.

U nedelju pretežno oblačno, vetrovito i hladnije, mestimično sa kišom, ponegde i sa snegom, a u brdsko – planinskim predelima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren, povremeno i jak, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura od od -1 do 3, a najviša dnevna od 3 do 7 stepeni.

U ponedeljak oblačno, vetrovito i hladnije, mestimično sa kišom, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Vetar umeren, povremeno i jak, istočni i severoistočni, tokom dana u slabljenju. Jutarnja temperatura od od -2 do 2, a najviša dnevna od 3 do 6 stepeni.

Prognoza vremena od 1. do 5. marta

Umereno oblačno i suvo, samo u utorak u brdsko-planinskim predelima južne Srbije pretežno oblačno ponegde sa slabim snegom. Krajem perioda novo naoblačenje sa kišom, u brdsko – planinskim predelima sa snegom.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar