VIDEO: Problemi proizvođača mleka iz ugla stručnjaka

Povodom sve izraženijeg osipanja stočnog fonda i odustajanja lokalnih stočara od bavljenja mlečnim govedarstvom, FAR je razgovarao sa Borisom Berisavljevićem, stručnim saradnikom Instituta za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda i Nikodijom Velinovim, selekcionerom u odgajivačkoj organizaciji STADO iz Dimitrovgrada.

O tome kakvo je stanje stočarstva u brojkama, koliko je umanjen broj odgajivača i mlečnih goveda i kakvo je viđenje sagovornika FAR-a o razlozima ovakvog stanja, ulozi mlekara, mogućnostima za unapređenje proizvodnje i iskorišćavanje prirodnih potencijala, saznajte u novoj emisiji serijala “I selo se pita”.

Produkcija: Internet Portal FAR
2022.

Medijski sadžaj je nastao u okviru projekta “Mediji u funkciji jačanja kritičkog mišljenja i objektivnog informisanjai višenacionalnih ruralnih zajednica”.
Ovaj video sačinjen je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a administrira Američki savet za međunarodno obrazovanje.
Mišljenja izneta ovde predstavljaju mišljenja autora i ne predstavljaju nužno mišljenja Ambasade SAD u Srbiji niti Američkog saveta za međunarodno obrazovanje.

 

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar