Druga sedmica marta u znaku prave zime

Baba Marta pokazuje svoje lice, druga sedmica marta biće u znaku prave zime, a temperatura će biti niža za desetak stepeni ispod uobičajenih zbog hladnijeg vazduha sa severoistoka Evrope.

Iako se oblaci koji donose sneg izmeštaju ka Crnom moru, sedmi martovski dan u Srbiji biće oblačan i sa snegom slabijeg intenziteta. Na planinama manje povećanje snežnog pokrivača, u nižim predelima povremeno se očekuju i kiša i sneg. Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 2 do 5 stepeni.

Sinoptičari RHMZ-a za utorak najavljuju oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom, na zapadu i jugozapadu uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 0, a najviša od 1 do 5 stepeni.

U sredu promenljivo oblačno i hladno uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne pojave snega. Vetar umeren, u planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -6 do -1, a najviša dnevna od 1 do 5 stepeni. Slično vreme i u četvrtak sa jutarnjom temperaturom od -7 do -2 i najvišom dnevnom od 0 do 4 stepena.

Prognoza vremena od 11. do 15. marta

U većini mesta pretežno sunčano, ali hladno za ovo doba godine sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod proseka. Samo će na istoku i jugoistoku Srbije biti umereno oblačno, ponegde sa slabim snegom, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar