Tim za škole: U svim školama u Srbiji i dalje neposredna nastava

Tim za škole doneo je odluku o tome da se od ponedeljka, 14. marta, u svim osnovnim i srednjim školama nastava odvija po prvom modelu, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno. Imajući u vidu trenutnu epidemijsku situaciju, preporučuje se upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica tokom boravka u školi u zatvorenim prostorima.

Potrebno je nastaviti pojačanu primenu mera opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju i dezinfekciji svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu razvoja dostavio Institut „Dr Milan Jovanović Batut“ od 2. do 9. marta broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 1.854 (0,24 odsto).

U osnovnim i srednjim školama tri (0,007 odsto) odeljenja (16 i manje učenika) su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 124 (0,31 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 11 (0,03 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana, navodi se u saopštenju.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar