Usvojen prvi rebalans budžeta opštine Dimitrovgrad

Pored usvajanja odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2022. godinu, na sednici Skupštine opštine usvojene su i odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada na teritoriji opštine Dimitrovgrad, o obrazovanju Saveta za rodnu ravnopravnost u Opštinskoj upravi i o raspoređivanju sredstava za privredni razvoj opštine za 2022. godinu. Takođe, usvojen je i Program korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine na teritoriji opštine za ovu godinu.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su Rešenja o davanju saglasnosti na Dugoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog preduzeća „Komunalac“ za period 2022-2032, kao i o davanju saglasnosti na Srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja tog preduzeća za period 2022-2027.

Na zasedanju su usvojeni i Izveštaji o radu Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad za 2021. godinu, o radu Narodne biblioteke “Detko Petrov” za 2021. godinu sa finansijskim izveštajem, o radu i poslovanju Turističke organizacije „Caribrod“ sa finansijskim izveštajem za 2021. godinu i o radu Centra za kulturu sa finansijskim izveštajem za prošlu godinu. Takođe, usvojen je i finansijski izveštaj za 2021. godinu PU „8. septembar“ i izveštaj o radu sa finansijskim izveštajem JKP „Regionalna deponija Pirot“ Pirot za period od 1. januara 2021. do 31. decembra 2021. godine.

Snimak XVI sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad možete pogledati na zvaničnom sajtu opštine.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar