VIDEO: Seoske škole prešle u svojinu opštine

Vest koja budi nadu da će neka od preostalih seoskih škola ipak biti sačuvana od propadanja i da će dobiti priliku za novi život je i informacija da je većina tih objekata prešla u svojinu Opštine Dimitrovgrad. Ovo je rezultat postupka koji je Skupština opštine Dimitrovgrad pokrenula u julu 2021. godine, a kojim je traženo da se 30 nekadašnjih seoskih škola prevede iz svojine Republike Srbije u svojinu opštine.

Šta je bio motiv opštine, kakva je sudbina seoskih domova kulture, ima li interesovanja da neko kupi ili zakupi nekadašnje škole i koja bi bila procedura, saznajte u novoj emisiji serijala “I selo se pita”.

Produkcija: Internet Portal FAR
2022.

Medijski sadžaj je nastao u okviru projekta “Mediji u funkciji jačanja kritičkog mišljenja i objektivnog informisanjai višenacionalnih ruralnih zajednica”.
Ovaj video sačinjen je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, a administrira Američki savet za međunarodno obrazovanje.
Mišljenja izneta ovde predstavljaju mišljenja autora i ne predstavljaju nužno mišljenja Ambasade SAD u Srbiji niti Američkog saveta za međunarodno obrazovanje.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar