Olimpijada za osobe trećeg doba

U Sportskom centru Park u Dimitrovgradu održana je „IV Međunarodna olimpijada za osobe trećeg doba“. Pored dve ekipe iz Dimitrovgrada, učestvovale su i ekipe iz Pirota, Babušnice i Bele Palanke, dok ekipe iz Republike Bugarske, Godeč, Mirkovo i Pravec su bile sprečene da prisustvuju ovoj sportsko-rekreativnoj manifestaciji.

Ekipe su se takmičile u štafeti, šahu, pikadu, šutiranju na gol i šutiranju na koš. Ekipa “Dimitrovgrad 1” sa 51 osvojenim bodom ostvarila je najbolji plasman. Drugo mesto zauzela je “Babušnica” sa 47 bodova, treće mesto pripalo je timu “Dimitrovgrad 2” sa osvojenih 36 bodova, dok je na četvrtom “Bela Palanka” sa 29 poena i petom mestu ekipa “Pirota” sa 28 bodova.

„Cilj ove manifestacije je da osobe trećeg doba integrišemo u sistem rekreacije i da ih uključimo u sistem sporta i u društveni život lokalne samouprave. Još jedan karakter je da širimo to na međunarodni nivo.“ – rekao je Vasil Andrejev, direktor Turističke organizacije “Caribrod”.

Penzionerima se obratio i Milija Merdović, predsednik Udruženja penzionera opštine Dimitrovgrad: „Neka pobedi druženje i da se više družimo i skupljamo.“

Organizatori manifestacije su Udruženje penzionera opštine Dimitrovgrad i Turistička organizacija “Caribrod”.

Valentina Stojčev

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar