Suzana Đorđević: Prisutan trend pada broja nezaposlenih u Pirotskom okrugu

Nakon dvogodišnje pauze, Nacionalna služba za zapošljvanje – Filijala Pirot, organizovala je u Pirotu prolećni Sajam zapošljavanja. Ukupno 46 poslodavaca iskazalo je potrebu za 435 slobodnih radnih mesta različitih zanimanja i profila.

Prema rečima direktorke pirotske Filijale NSZ Suzane Đorđević, poslodavci su iz Pirota, Dimitrovgrada, Babušnice, Bele Palanke, Niša i Beograda. Ističe da je ovo do sada najveći organizovan sajam što se tiče interesovanja i iskazanih potreba. Očekuje da će sajam imati dobre efekte i rezultate kao što je to bio slučaj prethodnih godina, kada je, kako kaže, 30 do 35 odsto posetilaca nalazilo posao. Napominje da je u poslednje vreme prisutan trend stalnog pada broja nezaposlenih, tako da po prvi put, prema njenim rečima, na području Filijale ima manje od 9.000 nezaposlenih.

Načelnica Pirotskog Upravnog okruga Dragana Tončić koja je posetila sajam, izrazila je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja ljudi da pronađu posao i odzivom poslodavaca. Kazala je da su svi zainteresovani mogli da dobiju prave informacije o merama i programima zapošljavanja, kao i o javnin pozivima koji će javnosti biti upućeni preko NSZ-a.

A. Todorov

Foto: Pirotske vesti

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar