Poćela realizacija projekta “Premošćavanje kultura” – Festival dečjeg dramskog stvaralaštva u Pirotu

U Akademiji tehničko – vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Pirot, održan je Okrugli sto i diskusija povodom početka realizacije projekta “Culture bridging festival” – Festival premošćavanja kultura. Projekat ima za cilj da okupi sve obrazovne institucije na teritoriji Pirotskog okruga i pokrene Festival dečjeg stvaralaštva povezujući na taj način mlade svih nacionalnosti u zajedničke kulturne aktivnosti, javljaju Pirotske vesti.

U radu Okruglog stola učestvovali su, pored predstavnika Akademije – Odsek Pirot, generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev, predstavnici lokalnih samouprava i obrazovnih ustanova Pirotskog okruga.

Prof. dr Emilija Popović, rukovodilac Odseka u Pirotu Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš, kaže da je današnjim događajem označen početak realizacije projekta “Premošćavanje kultura” koji finasira Republika Bugarska.

“Ovo je samo nastavak onoga što mi uveliko radimo, to jest brinemo o razvoju mladih bez obzira na njihovu pripadnost. Danas predstavljamo projekat odnosno tražimo partnere za učešće u realizaciji. Sama realizacija podrazumeva izradu scene, lutke, a kao kraj ili benefit ovog projekta biće Festival dečjeg dramskog stvaralaštva na kojem će učestvovati svi koji to požele, odnosno koji se uključe u dramske, scenske, muzičke, likovne i ostale radionice koje organizujemo u okviru projekta” – izjavila je Popović.

Festival premošćavanja kulture je prvi projekat koji je Akademija – Odsek Pirot dobila od Ambasade Bugarske.

Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev, koji je učestvovao u radu Okruglog stola rekao je da je ovo važan projekat koji širi dobre odnose dveju zemalja i delatnost rada Akademije i očekuje da projekat bude uspešno realizovan.

Predviđeno je da projekat bude realizovan sredinom 2024. godine održavanjem Festivala dečjeg dramskog stvaralaštva, stoji na sajtu Pirotskih vesti.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar