Krijumčarenje na “Gradini”: I dečje sedište ispunjeno cigaretama

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 920 paklica različitih cigareta, kojima su bile ispunjene gotovo sve fabričke šupljine jednog kombija, pa čak i dečje sedište u njemu, navode iz Uprave carina.

U saopštenju se kaže da je prekršaj otkriven 13. aprila kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen putnički kombi bugarskih registarskih oznaka, sa ukupno šest putnika. Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje 33-godišnji vozač i njegovi saputnici rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag. Te tvrdnje su vrlo brzo demantovane, jer su carinici već na samom početku kontrole sakrivene paklice cigareta pronašli ispod tapacirunga u fabričkim šupljinama vrata vozila. Ispostavilo se da su istim sadržajem ispunjeni i nasloni svih sedišta, unutrašnjost krova vozila, pa čak i jedno dečje sedište u kombiju.

Ukupno 18.520 komada cigareta ”Dunhil”, ”Sobranie”, ”Davidoff”, ”Parlament” i ”Marlboro” su, zajedno sa kombijem i vozačem, preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar