Opština Dimitrovgrad dobila 1.277.000 dinara od Ministarstva za realizaciju projekta pošumljavanja i ozelenjavanja

Član Opštinskog veća zadužen za kulturu i sport Slavoljub Manoilov i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović potpisali su u Palati Srbija ugovor na osnovu koga će Opštini Dimitrovgrad biti dodeljena sredstva za projekat pošumljavanja i ozelenjavanja.

Manoilov kaže za FAR da ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta iznose 1.596.250 dinara, od čega je resorno ministarstvo obezbedilo 1.277.000 dinara, a ostatatak će biti izdvojen iz opštinskog budžeta.

Za sufinasiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije i ove godine je iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine obezbeđeno 100 miliona dinara. Sredstva će biti utrošena na nabavku sadnica i izvođenje radova na pošumljavanju zemljišta u nadležnosti lokalnih samouprava.

Ministarka Vujović je potpisala ugovore na osnovu kojih će biti dodeljena sredstva Ministarstva za ukupno 42 projekta pošumljavanja i ozelenjavanja, koji će se u ovoj godini realizovati u 37 lokalnih samouprava. Prema njenim rečima, realizacijom ovih projekata unapređuje se kvalitet života građana i daje doprinos podizanju svesti o značaju pošumljavanja za očuvanje kvaliteta životne sredine.

A. Todorov

Foto: Slavoljub Manoilov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar