Festival “Uskrs na tromeđi”: Vladica Mitov car uskršnjih jaja

Festival „Uskrs na tromeđi 2022“, koji su po peti put tradiocionalno organizovali Centar kulture „Bosilegrad”, Opština Bosilegrad i Sportski savez, održan je na Uskrs 24. aprila u centru grada.

U centralnoj manifestaciji, na takmičenju u tucanju uskršnjim farbanim jajima, učestvovalo je 758 takmičara u 6 starosnih kategorija – do 7 godina, od 8 do 14 godina, od 15 do 20 godina, od 21 do 45 godina, od 45 do 65 godina i stariji od 65. Takmičenje se sastojalo iz tri kruga, a pobednik finalnog nadmetanja je Vladica Mitov iz sela Rajčilovci, koji je poneo titulu cara uskršnjih jaja.

Predsednik opštine Vladimir Zaharijev i direktor Centra kulture Vojislav Božilov „krunisali“ su pobednika i uručili mu nagradu – električni trotinet, a vredne nagrade obezbeđene su za najbolje i u drugim kategorijama.

U okviru ove manifestacije dodeljene su nagrade i pobednicima ovogodišnjeg nagradnog konkursa „Vaskršnja raznobojnost“. Deca uzrasta od 3 do 18 godina, podeljena u starosne kategorije, slala su crteže sa uskršnjim motivima. Od 102 rada, na osnovu glasova posetilaca izložbe u Centra kulture 21. aprila i stručnog žirija, izabrana su po tri najbolja u svakoj od tri kategorije,

Tokom trajanja festivala predstavili su se i folklorni sastavi Centra kulture i Sportskog društva „Mladost“, javlja Radio Bosilegrad.

Izvor i foto: NRTV-Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar