Velikdenska peraška obradovala najmlađe na najsvetliji hrišćanski praznik

U Dimitrovgradu je na Uskrs održana tradicionalna manifestacija “Velikdenska peraška 2022”, koju su po 15. put organizovali Turistička organizacija Caribrod i Crkvena opština Dimitrovgrad.

Ovaj događaj na platou ispred sportske hale okupio je puno dece, njihove roditelje i brojne posetioce, a organizatori su se potrudili da raznovrsnim i bogatim programom obraduju najmlađe u čast Vaskrsenja Hristovog.

Goste su pozdravili direktor Turističke organizacije Caribrod Vasil Andrejev, paroh dimitrovgradski Siniša Buvač i voditeljka manifestacije Helena Stojanov, učenica dimitrovgradske gimnazije.

Priređena je izložba oslikanih uskršnjih jaja i kozunaka, organizovane su zabavne igre za decu i roditelje, radionica u spravljanju kozunaka, a atmosferu su ulepšali i kostimirani animatori.

Posetiocima se predstavio i crkveni hor crkve Rođenje Presvete Bogorodice pod vođstvom jereja Siniše Buvača.

U oslikavanju uskršnjih jaja, u kategoriji dece do 14 godina, najkreativnija je bila Elena Ognjanov, koja je osvojila prvo mesto. Drugo mesto pripalo je Milici Jelenkov, treći su bili Laza i Lara Markov, čevrto mesto je pripalo Dunji Krumov, a peto Aleksandru Marinkovu.

U takmičenju “k`lcanje na perašće”, odnosno u tucanju uskršnjim jajima pobedio je Dušan Radetić, drugo mesto je osvojila Sofija Georgijev, a treće Miladin Sotirov.

Najukusniji kozunak spremila je Dečja igraonica “Čuvari smeha”, drugo mesto pripalo je Udruženju penzionera opštine Dimitrovgrad, a treće Zlati Stoiljković.

Najboljima u svim kategorijama pripale su diplome i nagrade,

U okviru “Velikdenske peraške” putem humanitarne prodaje vaskršnje dekoracije, kolektiv igraonice “Čuvari smeha” zajedno sa fondacijom “Zamisli život” prikupio je 16.850 dinara, koja su namenjena licima iz ugroženih i ranjivih grupa.

Bio je to praznično-takmičarski događaj kojem su se najviše obradovala deca i koja su sa osmehom na licu ozarila sve posetioce na najsvetliji hrišćanski praznik.

Pogledajte atmosferu koju smo zabeležili.

Valentina Stojčev

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar