Od subote nestabilno sa povremenim pljuskovima i grmljavinom

U petak u Srbiji umereno i potpuno oblačno, a u brdsko-planinskim predelima mestimično sa slabom kišom. U većem delu Vojvodine pre podne sunčano, a popodne promenljivo oblačno. Vetar slab i umeren severni. Minimalna temperatura od 6 do 10, najviša dnevna od 17 do 21 stepen.

Za subotu sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, i to uglavnom u istočnim, centralnim i južnim predelima. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 11, a najviša od 19 do 22 stepena.

U nedelju promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom s većom verovatnoćom pojave u južnim i zapadnim predelima. Na severu uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni na jugu Banata povremeno jak. Najniža temperatura od 7 do 11, a najviša od 20 do 24 stepena.

Za ponedeljak se predviđa promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom s većom verovatnoćom pojave u južnim i zapadnim predelima Srbije. Na severu zemlje uglavnom suvo. Najniža temperatura od 7 do 12, a maksimalna dnevna od 20 do 24 stepena.

U periodu od 3. do 7. maja biće pretežno sunčano i toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Krajem perioda nestabilno vreme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom očekuje se u svim predelima, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar