Dom za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu dobio na korišćenje sanitetsko vozilo

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja dalo na korišćenje Domu za smeštaj starih lica u Dimitrovgradu sanitetsko vozilo marke “Citroen”, opremljeno najsavremenijom medicinskom opremom.

Direktorka ove ustanove Gabrijela Petrov je u izjavi za FAR rekla da će sanitetsko vozilo biti od velikog značaja za korisnike doma kojih u ovom momentu ima 94, od čega su 45 zavisni, odnosno nepokretni i samo vozilo će im, kako ističe, umnogome pomoći da se prevezu do dimitrovgradskog Doma zdravlja i do zdravstvenih ustanova u Pirotu i Nišu.

Što se tiče radova u Domu, direktorka naglašava da je izgrađena hidrantska mreža, koja je bila uslov za radove na gornjem spratu, a, kako kaže, u planu je da do 23. maja bude instaliran i potpuno novi lift.

“Napomenula bih da smo od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dobili mašinu za pranje veša i mašinu za posuđe, što će nam olakšati rad” – navela je Petrov.

Što se tiče planova za budućnost, direktorka ističe da je u planu izgradnja parkinga za službene automobile i sanitetska vozila, kao i uređenje dvorišta.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar