Porast dnevnih temperatura

I u petak i za vikend toplo u Srbiji. Preovlađivaće vedro vreme. Ciklon sa juga Italije usloviće popodnevne pljuskove ponegde u Bačkoj, Sremu, na zapadu i jugu.

U subotu pretežno sunčano i toplo, u zapadnim i južnim predelima promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, na jugu Banata umeren i jak. Najniža temperatura od 7 do 15 stepeni, a najviša od 22 do 25 stepeni.

Za nedelju se prognozira pretežno sunčano i toplo, u zapadnim i južnim predelima promenljivo i nestabilno, tek ponegde sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severni. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša od 23 do 27 stepeni.

U ponedeljak sunčano i toplo, tek ponegde u brdsko- planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severni. Najniža temperatura od 7 do 13, a maksimalna dnevna od 24 do 27 stepeni.

U periodu od 10. do 14. maja biće pretežno sunčano i toplo, u većini mesta suvo, samo u utorak u brdsko- planinskim predelima istočne i južne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde kratkotrajni pljuskovi, kažu sinoptičari RHMZ-a.

Izvor: RHMZ/RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar