Veče poezije Kaje Pančić Milenković 17. maja u dimitrovgradskoj biblioteci

U utorak, 17. maja, u Narodnoj biblioteci „Detko Petrov“ sa početkom od 18:00 časova biće održano veče poezije pirotske književnice i novinarke Kaje Pančić Milenković.

„Biće predstavljene dve zbirke poezije – „U dva koraka“ i „Lica ljubavi“. Sticajem okolnosti obe knjige su izašle istog dana prošle godine, ali zbog epidemiološke situacije nismo uspeli da napravimo promociju, te je veče poezije odloženo za ovu godinu“ – rekla je za FAR direktorka dimitrovgradske biblioteke Albena Milev.

Pirotska književnica je, inače, ljubiteljima poezije poznata po svojim zbirkama „Čas novije istorije“ iz 2016. i „Beskućnik u izlogu“ iz 2017. godine.

Kaja Pančić Milenković je rođena 1958. godine u Ragodešu kod Pirota gde je završila gimnaziju, a diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nišu, odsek Sociologija, Od 1987. do 1999. godine živela je i radila u Uroševcu, na Kosovu i Metohiji, nakon čega se vraća u Pirot i počinje da radi kao novinarka u nedeljniku „Sloboda“. Članica je „Udruženja novinara Srbije“ i „Udruženja književnika Srbije“. Piše poeziju i prozu. Objavila je nekoliko zbirki poezije: „Prvi dan govora“, „Božji cvet“, „Mera“, „Čas novije istorije“, „Beskućnik u izlogu“, „U dva koraka“ i „Lica ljubavi“. Dobitnica je nagrada “Kosovski božur”, “Zlatni pečat praviteljstvujušćeg sovjeta serbskog”, “Dragojlo Dudić”, “Venedikt Crepović” i “Stojan Stepanović”.

Valentina Stojčev

Foto: Narodna biblioteka “Detko Petrov”

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar