MUP: Tokom pojačane kontrole saobraćaja otkriveno 18.058 prekršaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja za sedam dana otkrili ukupno 18.058 saobraćajnih prekršaja, od kojih su 2.096 učinili vozači koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Tokom ove akcije, koja se od 4. do 10. maja istovremeno sprovodila u 30 evropskih zemalja članica Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL, sankcionisana su 2.024 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od čega je njih 320 zadržano u službenim prostorijama jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Iz saobraćaja su isključena i 72 vozača koja su, kako je utvrđeno droga testom, bila pozitivna na psihoaktivne supstance.

MUP je uputio apel vozačima da poštuju saobraćajne propise, a posebno da ne upravljaju automobilima i motociklima pod dejstvom alkohola, kao i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar