Nagrađeni pobednici konkursa “Krv život znači”

U okviru „Nedelje Crvenog krsta“, koja se obeležava od 8. do 15. maja, zaposleni u bosilegradskom ogranku ove organizacije uručili su nagrade pobednicima ovogodišnjeg likovnog konkursa „Krv život znači“, prenosi Radio Bosilegrad.

Po troje najboljih u svakom odeljenju osnovne škole “Georgi Dimitrov“, kako u centralnoj školi, tako i u područnim seoskim školama, nagrađeno je diplomama i školskim priborom, dok su dobitnicima prvog mesta uručene i majice. U bosilegradskoj Gimnaziji nagrađeno je troje učenika, zbog manjeg broja poslatih radova.

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnog davalaštva krvi, volonteri Crvenog krsta su u centru grada delili informativni materijal u cilju podizanja svesti o važnosti učešća u ovakvim akcijama. Opština Bosilegrad i lokalna organizacija Crvenog krsta godinama organizuju akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Instututa za transfuziju krvi u Nišu i VMA u Beogradu, na koje se tradicionalno odazove veliki broj građana.

Zaposleni u Crvenom krstu danas će obići socijalno ugrožene meštane bosilegradskih sela, kako bi im odneli odeću i obuću prikupljenu u humanitarnoj akciji „Solidarnost na delu“. U osnovnoj školi “Georgi Dimitrov“ početkom sledeće sedmice za učenike 5. i 6. razreda biće organizovan kviz „Šta znaš o zdravlju? Šta znaš o Crvenom krstu?“, a za najbolje su pripremljeni simbolični pokloni. Svakom novorođenčetu koje dođe na svet od 8. do 15. maja biće uručen poklon paket.

Kampanja obeležavanja „Nedelje Crvenog krsta“ pod sloganom „Zajedno činimo svet humanijim“, ima za cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti i podseti građane da svojom dobrom voljom, gestom i delom mogu učiniti svet boljim mestom za život.

Izvor: NRTV – Bosilegrad (autor: J.P.)

Foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar