ASK: Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe u Pirotu

Svakom od nas je ponekad potrebna dodatna podrška kako bismo napravili prve korake u ispunjenju naših ciljeva. Svesni problema sa kojima se mladi suočavaju prilikom započinjanja i odabira karijere, Asocijacija za afirmaciju kulture iz Beograda (ASK) pokreće novi projekat pod nazivom “Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe”, stoji u saopštenju za javnost ASK-a.

“Kao ponosni članovi Youth Hub – Western Balkans and Turkey grupe, uz finansijsku podršku Evropske Unije i Fondacije Ana i Vlade Divac ASK sprovodi projekat Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe. Cilj projekta je da osnaži mlade iz NEET grupe da naprave prve korake u svojoj karijeri i da započnu sopstvene biznise, kao i da ih edukujemo i informišemo o osnovama preduzetništva. Kroz jednodnevne radionice, ali i mentorskom podrškom, radićemo direktno sa mladima iz Šapca, Leskovca, Pirota i Čačka, a potom pokrenuti i platformu za učenje koja će biti javno dostupna, a vezana za teme preduzetništva i zapošljivosti mladih”, navode iz Asocijcije za afirmaciju mladih.

Učestvovanje u projektu je višestruko korisno i besplatno. Radionice će se sprovesti u subotu 28. maja u prostorijama Job Info Centra (Bogojavljanska 3) u Pirotu. Prijave su otvorene do srede 23. maja i to putem sledećeg linka: https://forms.gle/gxrxeJyarPVKz41N7.

Ko su i zašto baš NEET mladi?

NEET populaciju čine mladi koji su nezaposleni, nisu u procesu obrazovanja ili obuke. Drugim rečima, to su mladi od 17 do 30 godina koji se ne nalaze u obrazovnom procesu, niti svakodnevno obavljaju posao. Među mladima nezaposlenost predstavlja jedan od najrasprostranjenijih problema. Pored visoke stope nezaposlenosti, neaktivnost mladih je takođe na izuzetno visokom nivou. Kao organizacija koja se godinama bavi omladinskim aktivizmom i preduzetništvom mladih, prepoznali smo ovaj problem, ističu u ASK-u.

Izvor i foto: Asocijacija za afirmaciju kulture

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar