Izložba fotografija “Vidim svet kako vidim sebe” Lane Kolev u dimitrovgradskoj biblioteci

“Vidim svet kako vidim sebe” naziv je izložbe fotografija Lane Kolev koja je otvorena u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov”. Postavka sadrži više od 80 radova sa različitim motivima.

“To je sve spontano počelo pre nekoliko godina, kada su se pojavili malo bolji telefoni, Privlače me spontane stvari koje mi se u trenutku dopadnu. Uglavnom me inspirišu nebo, priroda, ljudi, grad… I to su najćešći motivi na mojim fotografijama”, rekla je za FAR Lana Kolev, učenica trećeg razreda gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije”.

Na pitanje da li vidi sebe u ovom poslu u budućnosti, ona je odgovorila:

“Da, mislim da je ovo dobar početak”.

Direktorka Narodne biblioteke Albena Milev je izjavila za FAR da je “lovac” na talente profesor srpskog jezika i književnosti Ratko Stavrov, koji veliku pažnju posvećuje talentovanim đacima i da je ova izložba plod dugogodišnje saradnje biblioteke i gimnazije.

Postavku je otvorio Ratko Stavrov, a izložba se može pogledati narednih dana u “Detkovoj sobi”.

P. Videnov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar