Hapšenja u Nišu, Dimitrovgradu i Beogradu zbog krijumčarenja ljudi

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave u Zaječaru, na području Niša, Dimitrovgrada i Beograda uhapsili su šest osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe.

U saopštenju MUP-a se navodi da su oni od marta do kraja aprila ove godine omogućili za najmanje 207, za sada nepoznatih osoba i 30 državlјana Avganistana, nedozvolјen prelaz državne granice Republike Bugarske i Republike Srbije, a zatim njihov tranzit do Beograda u cilјu ilegalnog prebacivanja ka zemlјama EU.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi uhapšeni su N. Đ. (1988), B. M. (1981), G. C. (1967), N. A. (1982), Đ. I. (1973) i B. A. (1980), dok je protiv devet osoba podneta krivična prijava za isto krivično delo. Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je kao organizator predvodio N.Đ. Vršili ovo krivično delo radi sticanja protivpravne finansijske koristi, koju su delili u zavisnosti od zadatka koji su imali.

Policija je od osumnjičenih oduzela 26.350 evra, šest automobila, 16 telefona, SIM kartice i dva tableta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu, saopštava MUP Srbije.

Izvor: mup.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar