U selu Trnski Odorovci održano kvalifikaciono atletsko takmičenje “Brzinom do zvezda”

Atletski klub “Balkan” uz pomoć Sportskog saveza “Caribrod”, a pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije i Opštine Dimitrovgrad organizovali su juče u selu Trnski Odorovci kvalifikaciono atletsko takmičenje u okviru osmog ciklusa projekta “Brzinom do zvezda”.

Na takmičenju je učestvovalo 70-ak učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola iz Pirotskog okruga koji su se nadmetali u disciplini trčanje na 40 metara.

Plasman u veliko finale koje će se održati 24. juna u Beogradu ostvarili su kod dečaka Nemanja Iliev, Kristijan Stavrov, Nikola Delčev, Maksim Jordanov, Filip Markov, Luka Panić, Uroš Dejanov i Kristijan Savić, a kod devojčica Lana Petrović, Maša Stanković, Neda Markov, Teodora Tasev, Ana Jovanović, Anđela Dimitrov, Stefani Jovanović i Jovana Cvetkov.

Predsednik “Balkana” Aleksandar Markov je u izjavi za FAR rekao da je zadovoljan celokupnom organizacijom ovog sportskog događaja kao i odazivom dece. Naveo je da je osnovni cilj ovog nadmetanja da učestvuje što više dece i da se ona kroz igru i zabavu okrenu zdravijem životu i sportu.

Pogledajte delić atmosfere sa ovog dečjeg nadmetanja.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar