Završena sedma Škola digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije

Završnom radionicom, na kojoj su predavanja imali mentor Pavle Zlatić, stručnjakinja za digitalno novinarstvo Lamija Alečković, fotograf Marko Risović i glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović, završena je sedma Škola digitalnog novinarstva u organizaciji Slavko Ćuruvija fondacije. Proteklog vikenda sedma generacija, koju čine Isidora Terzić (Bor), Aleksandra Pavlović (Niš), Julija Janković (Leskovac), Jovana Milešev (Novi Sad), Zorka Mijajlović (Beograd), Valentina Stojčev (Dimitrovgrad), Amela Kuč (Novi Pazar), Ivana Milosavljević (Beograd), Emir Tutić (Novi Pazar), Lana Stanisavljević (Niš) i Danica Đokić (Beograd), uspešno je završila Školu digitalnog novinarstva.

Polaznici su tokom prethodna dva meseca slušali predavanja o digitalnom, istraživačkom i analitičkom novinarstvu, te etici i standardima u medijima.

Sa njima su svoja znanja i iskustva podelili vođa tima za digitalne medije u IREX-u Pavle Zlatić, glavni i odgovorni urednik Cenzolovke Perica Gunjić, novinarka i bivša urednica na Radiju B92, u NIN-u i RTS-u Antonela Riha i novinarka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skrozza.

Tokom onlajn rada ili na radionicama održanim uživo, gostujući predavači bili su novinari Branko Čečen, Milica Stojanović, Milica Šarić, Danica Vučenić, Vladimir Kostić i Anđela Milivojević, te stručnjakinja za digitalno novinarstvo Lamija Alečković, stručnjak za društvene mreže Strahinja Ćalović i fotograf Marko Risović.


Valentina Stojčev, mlada novinarka portala FAR iz Dimitrovgrada i Jelena Ćuruvija Đurica

„Donosim lepe utiske iz Škole digitalnog novinarstva. Bila je to dobra prilika za mlade novinare da steknu znanja iz oblasti istraživačkog novinarstva, ali i novinarske etike. Predavači su bili eminentni novinari i medijski stručnjaci iz Srbije, organizacija je bila odlična i nadam se da ću stečeno znanje iskoristi za moj budući novinarski rad“, kaže za FAR mlada novinarka Valentina Stojčev.

Završnu radionicu obeležili su razgovor sa glavnim i odgovornim urednikom lista Danas Dragoljubom Petrovićem i dodela diploma, koje je polaznicima uručila Jelena Ćuruvija Đurica, počasna predsednica Slavko Ćuruvija fondacije.

Ona je mladim novinarima i novinarkama poželela sreću u daljem radu i poručila da će im Fondacija uvek biti na raspolaganju.

Slavko Ćuruvija fondacija organizuje Školu digitalnog novinarstva od 2016. godine, uz podršku američke Nacionalne zadužbine za demokratiju (National Endowment for Democracy).

Izvor: Slavko Ćuruvija fondacija

Foto: Marko Risović

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar