Otvorena humanitarna izložba mališana pod nazivom „Malci, radoznalci, veliki umetnici i humanitarci“

U dimitrovgradskoj galeriji otvorena je humanitarna izložba mališana iz predškolske ustanove “8. septembar” pod nazivom „Malci, radoznalci, veliki umetnici i humanitarci“. U izložbi su učestvovala deca svih uzrasta iz objekata „Pčelica“, „Leptirić“ i „Kolibri“, a prodajni bazar je organizovan zajedno sa roditeljima.

„Tradicionalno i ove godine smo priredili izložbu dečjeg stvaralaštva i vaspitača, a primenjene su sve tehnike koje se rade u predškolskoj ustanovi. Međutim, ove godine smo odlučili da akcenat stavimo na humanost“ – izjavila je Vera Vasov, direktorka PU „8. septembar“.

„Svim živim bićima na planeti je potrebno puno ljubavi, nežnosti i pažnje. Potrebno je malo volje i vremena kako bi dokazali da možemo da se menjamo, prvenstveno mi sami pa i svet oko nas, da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Mi jesmo malci, radoznalci i veliki umetnici, ali uvek ćemo se truditi da budemo širokog srca humanitarci“ – rekla je Vesna Georgiev, medicinska sestra, vaspitač i predsednik tima za organizovanje izložbe dečjeg stvaralaštva.

Izložba je otvorena do 16. juna, a posetioci će moći da je pogledaju od 9:00 do 13:00 sati i od 19:00 do 21:00 čas.

Sva prikupljena sredstva sa ove izložbe ići će na račun dimitrovgradske fondacije “Zamisli život” za pomoć ugroženim kategorijama stanovništva.

Pogledajte izložbu koju je snimilo Farče.

V. Stojčev

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar