Toplije uz smenu sunca i oblaka

U ponedeljak u većem delu Srbije sunčano i toplo. Na istoku i jugu zemlje promenljivo oblačno, pre podne ponegde sa kratkotrajnom kišom, a posle podne sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilniji uz pojavu grada i jakog vetra u zoni pljuskova. U tim krajevima pašće i do 20 litara kiše po kvadratnom metru, Vetar umeren, severni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 30 stepeni.

U utorak u većem delu pretežno sunčano i malo svežije, samo se na jugu uz promenljivu oblačnost pre podne očekuje kratkotrajna kiša. Vetar umeren, na istoku Srbije i u planinskim predelima jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 24 do 28 stepeni.

U sredu jutro sveže, a u toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, severni. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 26 do 29 stepeni.

I u četvrtak sveže jutro, tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 16, najviša dnevna od 28 do 30 stepeni, kažu sinoptičari RHMZ-a.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar