Smena sunčanih i oblačnih perioda

U petak u Srbiji promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren, povremeno pojačan severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura od 26 do 29 stepeni. Moguća lokalna pojava grmljavina, a za 3 sata može pasti lokalno više od 10 litara kiše.

U subotu u većem delu suvo sa dužim sunčanim intervalima, a uz promenljivu oblačnost kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biće mogući još samo na jugoistoku Srbije. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 25 do 29 stepeni.

Za nedelju sinoptičari najavljuju sunčano i toplije vreme. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 29 do 32 stepena.

U ponedeljak većem delu Srbije pretežno sunčano i toplo. Uveče i u toku noći na severu Srbije umereno naoblačenje. Vetar slab do umeren, u skretanju na jugozapadni, a uveče i na severozapadni, prvo u Vojvodini. Najniža temperatura od 12 do 20, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar