Do kraja juna veoma toplo i sa malo padavina

Meteorolozi RHMZ-a kažu da će do kraja juna biti vema toplo vreme i uz veoma malo padavina.

U ponedeljak u Srbiji toplije za 2 do 3 stepena, te će najviša dnevna temperatura biti u intervalu od 29 do 33 stepena sa puno sunca uz slab i u umeren južni i jugoistočni vetar. Tokom noći na severu naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na slab do umeren severozapadni.

U utorak prolazno naoblačenje koje će ujutru ponegde na severu i zapadu zemlje usloviti kratkotrajnu kišu i pljuskove sa grmljavinom, tokom prepodneva i sredinom dana očekuje se i u ostalim predelima. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 21, a najviša od 28 do 31 stepen.

U sredu promenljivo oblačno i veoma toplo, u brdsko-planinskim predelima sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 20, a najviša od 30 do 33 stepena.

Za četvrtak sinoptičari RHMZ-a najavljuju promenljivo oblačno vreme sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, u Sremu povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar