Izložba muških aktova umetnice Jelene Vragović iz Vršca

U dimitrovgradskoj galeriji “Metodi Meta Petrov” otvorena je izložba pod nazivom „Eros egzistencije“ slikarke Jelene Vragović iz Vršca.

Postavku čine 22 dela rađena tehnikom ulje na platnu od kojih je jedan triptih, a osnovni motiv je muški akt.

„U jednom trenutku sam se odlučila da radim akt i s obzirom da postoji akt na našoj likovnoj sceni, ali najčešće je to ženski, odatle moja ideja da se bavim samo muškim aktom. To izdvaja moju izložbu od ostalih ovakvog tipa“, rekla je na otvaranju izložbe umetnica Jelena Vragović.

„Muški aktovi slikarke Jelene Vragović su poziv da se očuva magija slikarstva kojom će se okrenuti današnja otupela čula. Stoga ovu izložbu treba razumeti i kao poklonjenje telu i erosu, kao poklonjenje vrednostima koje odolevaju varvarstvu, račšovečenju, prostoti i bezumlju”, reči su mr Tomislava Suheckog koji je pisao o Jeleninom likovnom opusu i o značaju akta u umetnosti.

Jelena Vragović je rođena 1973. godine u Vršcu, do sada je imala nekoliko samostalnih izložbi u Pančevu, Nišu, Vršcu, Beogradu i Zemunu i više kolektivnih. Članica je ULUS-a, KLUV-a Vršac i ULAZ-a Zrenjanin. Dobitnica je više nagrada, priznanja i pohvala za likovno stvaralaštvo, kao i priznanja za najtrofejnijeg likovnog umetnika amatera Vojvodine 2009. i treće nagrade na Izložbi minijatura “VoVa” mini Art u Mađarskoj 2011. godine Živi i stvara u Vršcu, a njen likovni opus obuhvata pejzažno i figuralno slikarstvo.

Izložbu “Eros egzistencije” ljubitelji slikarstva mogu pogledati do 30. juna.

V. Stojčev

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar