U pojačanoj kontroli autobusa i kamiona veliki broj vozača činio prekršanje

Više od polovine kontrolisanih vozača počinilo je prekršaje, a najveći broj se odnosio na prekoračenje vremena upravlјanja vozilom i tahograf, rezultati su akcije pojačane kontrole saobraćaja vozača autobusa i teretnih vozila MUP-a Srbije.

Tokom akcije koju je saobraćajna policija sprovela od 13. do 19. juna kao deo velike ROADPOL međunarodne akcije, učestvovalo je 30 evropskih zemalјa članica ove organizacije, a na putevima u Srbiji kontrolisano je ukupno 13.486 vozača autobusa i kamiona i otkriveno 8.260 prekršaja.

U saopštenju MUP-a Srbije se navodi da je od 1.460 kontrolisanih vozača autobusa prekršaje počinilo njih 727. Najveći broj sankcionisanih vozača autobusa, 301 kažnjeno je zbog prekršaja koji se tiču vremena upravlјanja i tahografa, 281 zbog prekršaja u vezi sa dokumentacijom vozača i autobusa, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisan 121 vozač.

Od kontrolisanih 12.026 vozača teretnih vozila, prekršaj je učinilo 7.533, od kojih su 2.113 vozača sankcionisana zbog prekoračenja vremena upravlјanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, 1.115 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisan 931 vozač, stoji u saopštenju.

Vozači teretnih vozila, njih 299 sankcionisano je zbog prekoračenja brzine, a iz saobraćaja je isklјučen 31 vozač zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i pet vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zbog tehničke neispravnosti ili nepropisno obezbeđenog tereta iz saobraćaja su isklјučena 24 teretna vozila.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijskih uprava u Kragujevcu, Subotici i Jagodini, a teretnih vozila na području Policijskih uprava u Šapcu, Nišu i Subotici, saopšteno je na zvaničnom sajtu MUP-a Srbije.

P. Videnov (izvor: mup.gov.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar