Za vikend smena oblaka i sunca, početak naredne sedmice donosi toplije vreme

U petak u Srbiji više sunca i toplo, a samo u južnim predelima uz promenljivu oblačnost, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom, uglavnom u prvom delu dana. Vetar slab, promenljiv. Najviša dnevna temperaturaod 28 do 32 stepena.

Za subotu sinoptičari RHMZ-a najavljuju promenljivo oblačno vreme, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 20, a najviša dnevna od 29 do 32 stepena.

U nedelju u većem delu zemlje pretežno sunčano, samo u Banatu i brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno, ponegde kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 20, a najviša od 29 do 32 stepena.

U ponedeljak sunčano i još toplije. Samo u brdsko-planinskim predelima uz izolovan razvoj oblačnosti, ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21, a najviša dnevna u interalu od 30 do 34 stepena.

Prema prognozi meteorologa, od 28. juna do 2. jula preovlađivaće sunčano i veoma toplo vreme sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 32 do 36 stepeni.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar