Počela prijava za vaučere od 15 hiljada dinara za odmor u Srbiji

U svim poštama počela je prijava za vaučere od 15.000 dinara za odmor u Srbiji. Prema rečima ministarske trgovine, turizma i telekomunikacije Tatjane Matić, država je obezbedila 200.000 vaučera, a mogu se prijaviti penzioneri, nezaposleni, studenti i oni koji zarađuju manje od 70.000 dinara. Za ovu namenu obezbeđeno je tri milijarde dinara.

Matićeva je navela da je građanima potrebna i rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor, a građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara moći će takođe da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

Rok da se iskoriste vaučeri je 31. oktobar, a minimum je pet noćenja.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar