Izložba grafika Rista Antunovića u galeriji u Dimitrovgradu

U četvrtak, 30. juna u dimitrovgradskoj galeriji “Metodi Meta Petrov” u 18:00 časova biće otvorena 11. ovogodišnja izložba, a ljubiteljima likovne umetnosti predstaviće se grafičar Risto Antunović iz Beograda.

Reč je o retrospektivnoj postavci vrsnog umetnika koja predstavlja višedecenijski plod njegovog stvaralačkog opusa, a publika će imati priliku da pogleda crteže i grafike nastale u periodu od 1972. godine do danas.

Risto Antunović je rođen 1952. godine u mestu Berkovići u Republici Srpskoj, Završio je likovnu akdemiju 1978. u Sarajevu, odsek grafika, a 1980. godine postdiplomske studije na Akademiji za likovnu umetnost u Ljubaljani. U ateljeu Cite Internationale des Arts u Parizu boravi 1987. kao stipendista fonda ,,Moša Pijade” iz Beograda. Član je Saveza likovnih umetnika Jugoslavije od 1979. do 1992. godine. Član je ULUS-a. Do sada je imao oko 35 samostalnih izložbi i učesnik je na oko 250 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više priznanja i nagrada iz oblasti crteža, grafike i kolaža. Živi i stvara u Beogradu.

Risto Antunović je bio učesnik Međunarodne likovne kolonije “Poganovski manastir 2021”.

Ekipa FAR-a je snimila reportažu sa prošlogodišnje kolonije u kojoj govori i ovaj umetnik.

Valentina Stojčev

Foto: Vesna Golubović (galerija “Čedomir Krstić – Pirot)

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar