Početak jula donosi toplo vreme

Prvog dana jula u Srbiji biće sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom između 33 i 37 stepeni. Posle podne u brdsko-planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, tek ponegde kratkotrajni pljusak s grmljavinom. Vetar slab, promenljiv.

U subotu promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na severu i zapadu pre podne, a u ostalim krajevima posle podne u skretanju na severozapadni i severni. Jutarnja temperatura od 16 do 23, a najviša dnevna od 31 do 35 stepeni.

U nedelju pretežno sunčano, samo još na jugu i istoku zemlje promenljivo oblačno, ponegde kiša i pljuskovi s grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 17 do 22, najviša dnevna od 31 do 35 stepeni.

Za ponedeljak sinoptičari najavljuju sunčano i toplo vreme, samo još ponegde u brdsko-planinskim predelima kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab do umeren uglavnom severozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 22, a maksimalna dnevna od 32 do 34 stepena.

Od 5. do 9. jula biće pretežno sunčano i toplo, u utorak u brdsko-planinskim, a sredinom sedmice i u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar