Na Nišvil jazz teatru koprodukcija njujorške trupe “La Mama”

U okviru ovogodišnjeg programa Nišville jazz teatra koji će biti održan od 5. do 14. avgusta, publici festivala će se na različitim lokacijama u Nišu (Amfiteatar na keju, Salon 77…) predstaviti 17 pozorišnih predstava iz Francuske, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

Umetnička direktorka Niišville jazz teatra Maja Mitić posebno ističe predstavu “Balkan Bordelo” čuvenog njujorškog pozorišta “La Mama” koju izvode u koprodukciji sa “Ateljeom 212”, “Kendre Multimedija” i “My Balkans” u kojoj igra i Svetozar Cvetković. Posle uspešne premijere u Njujorku i sjajne kritike u “Njujork tajmsu”, “Balkan bordello” će na Balkanskoj turneji, koja obuhvata Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju, premijeru imati upravo u Nlšu.

Osnovna ideja kada je reč o selekciji je da sve trupe neguju savremeni pozorišni izraz i posvećene su aktivnom odnosu prema vremenu u kojem živimo. Među učesnicima ovogodišnjeg Nišville jazz teatra je i niška trupa “Contra Teatar” koja je nastala upravo inspirisana ovim festivalom.

U sklopu pratećih programa, tradicionalno će biti organizovana predavanja, tribine i radionice, saopštio je Nišville team.

Izvor: Nišville team

Foto: Zoran Ćirić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar