Petko Dojkov i Anđelka Atanasković razmatrali održavanje Poslovnog foruma

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i Nj.E. Petko Dojkov, ambasador Republike Bugarske u Srbiji, razgovarali su o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje. Sagovornici su se složili da postoji veliki potencijal za saradnju dve susedne i prijateljske zemlje sa gotovo istom privrednom strukturom, objavljeno je na sajtu Ministarstva privrede.

Ambasador je upoznao ministarku sa namerom Bugarske da se aktivno uključi i razmotri mogućnosti za investicije u Srbiji, posebno u pograničnim područjima. Ministarka je ukazala da su mogućnosti za investicije u područjima sa bugarskom nacionalnom manjinom izuzetno povoljne imajući u vidu stepen njihove razvijenosti i predočila da Ministarstvo privrede programima podrške, kako za mala i srednja preduzeća tako i za razvoj poslovne infrastrukture u saradnji sa lokalnim samoupravama, dodeljuje sredstva na celoj teritoriji Republike Srbije.

Sagovornici su razmatrali i održavanje velikog Poslovnog foruma uz učešće zainteresovanih kompanija iz Srbije i Bugarske na jesen ove godine.

Izvor i foto: privreda.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar