Još dva dana svežije, od srede toplije

Prvog radnog dana nove sedmice biće manje oblaka iznad Balkanskog poluostrva, ali zbog severozapadnog strujanja i svežijeg vazduha iz srednje Evrope još dva dana u Srbiji će temperatura biti malo niža u odnosu na vikend.

Za ponedeljak sinoptičari RHMZ-a najavljuju pretežno sunčano uz slab i umeren razvoj dnevne oblačnosti. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 21 do 25 stepeni.

U utorak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

U sredu na severu pretežno sunčano, u brdsko-planinskim predelima promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 15, najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

Od četvrtka sunčano i toplije uz slab i umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 10 do 17, a maksimalna dnevna od 27 do 32 stepena.

Prognoza vremena od 15. do 19. jula

U petak posle podne na severu, a u subotu i u ostalim krajevima očekuje se prolazno naoblačenje ponegde sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom sa grmljavinom. Zatim do kraja perioda sunčano i veoma toplo, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar