Korona brojevi u Srbiji opominju

Korona brojevi u Srbiji opominju jer je prvi put od kraja marta za 24 sata potvrđeno preko 2.000 novih slučajeva zaraze. Stručnjaci poručuju da se broj zaraženih povećava zbog toga što su nove podvarijante omikron soja zaraznije, ali da nema informacija da one daju teže kliničke slike.

Iz Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji napominju da se koronavirus ubrzano širi, jer ljudi, umesto da se testiraju, ostaju kod kuće.

Šef Svetske zdrastvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus je rekao da podvarijante omikrona nastavljaju da podstiču nove talase slučajeva.

Dok su mnoge vlade bogatijih zemalja gotovo napustile ograničenja uvedena zbog epidemije koronavirusa nakon uspešne vakcinacije, generalni direktor SZO je naglasio da pandemija nije “ni blizu kraja”.

U mnogo smo boljoj poziciji nego na početku pandemije. Međutim, to ne treba uzimati zdravo za gotovo”, naglasio je i pozvao je vlade država sveta da redovno prilagođavaju svoj odgovor na Covid-19 na osnovu parametara i promenljive situacije.

Izvor: RTS / Skaj njuz

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar