Tompusi u šupljini za rezervni točak na “Gradini”

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu graničnog prelaza “Gradina”, u prtljažniku jednog automobila, pronašli gotovo 400 skrivenih tompusa. Slučaj je otkriven pola sata posle ponoći, kada je na red za carinsku kontrolu pristigao mercedes ”S500” holandskih registarskih oznaka, kojim su iz te zemlje ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana, saopštava Uprava carina.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, obojica su izjavila da nemaju ništa sem ličnog prtljaga i nekoliko poklona. Međutim, detaljnom kontrolom automobila, njihove tvrdnje su demantovane, jer je u prtljažniku otkriveno 16 kutija tompusa, od kojih je deo bio skriven u šupljini za rezervni točak. Među gotovo 400 tompusa, najbrojniji su bili oni marke ”Half Corona Brasil” (300 komada).

Iz Uprave carina podsećaju putnike da prema propisima Republike Srbije, deo ličnog prtljaga može biti i 50 cigareta, 25 cigarilosa, 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija navedenih proizvoda, a slično je i u zemljama EU, navodi se u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar