Angelina Topić pobednica 26. Međunarodnog skakačkog mitinga “Jump 2022”

Evropska juniorska šampionka Angelina Topić iz atletskog kluba “Top Jump” iz Beograda pobednica je 26. Međunarodnog skakačkog mitinga “Jump 2022” koji je sinoć održan u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu. Ona je u kategoriji juniorki u disciplini skok u vis preskočila 186 centimetara i ostvarila najbolji rezultat na mitingu.

Na ovom tradicionalnom takmičenju nastupilo je tridesetak atletičara iz Srbije i Bugarske, a pre glavnog programa održano je nadmetanje pionira i atletskih škola, na kome je učestvovao i veliki broj članova atletskog kluba “Balkan”.

Na otvaranju mitinga ljubiteljima atletike obratio se predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov i u ime lokalne samouprave izrazio zahvalnost Dragutinu Topiću, promoteru mitinga, a atletičarima poželeo uspešno takmičarsko veče i proglasio miting otvorenim.

„Ovo što pravi organizator ovog takmičenja, Atletski klub „Balkan“, je nešto što je praznik za dušu, oči i za atletiku“, izjavio je proslavljeni srpski atletičar Dragutin Topić, koji se ujedno zahvalio opštini Dimitrovgrad što je prepoznala ovu manifestaciju kao nešto što vredi.

Bio je to zaista atletski praznik i nadmetanje atletičara iz dveju susednih država.

U disciplini troskok kod seniorki najbolja je bila prvakinja Evrope Gabriela Petrova iz atletskog kluba „Lokomotiv“ iz Plovdiva, a kod juniorki Teodora Boberić vicešampionka Evrope iz beogradskog „Top Jump-a“.

U skoku u vis kod pionirki prvo mesto su podelile Stela Ćuk iz „Top Jump-a“ i Natalija Vojinović iz atletskog kluba „Kruševac“. Kod muških takmičara na prvom mestu u juniorskoj kategoriji je Janislav Selijev iz atletskog kluba „Červen breg“, a kod pionira Emilijan Georgiev takođe iz kluba„Červen breg“.

U konkurenciji mlađih pionirki u disciplini skok u dalj prvo mesto je pripalo Sari Elenkov iz Atletskog kluba „Balkan“, a od starijih juniorki najbolja je bila Teodora Boberić. U konkurenciji starijih pionira na prvom mestu je Andrija Radosavljević iz Smederevske Palanke, a kod juniora Vasil Pirev iz Vrace.

Aleksandar Markov, predsednik Atletskog kluba „Balkan“ je izjavio da su kao organizatori zadovoljni učešćem takmičara iz bugarskih i srpskih klubova.

„Bilo je vrlo kvalitetnih takmičara i kvalitetnih rezultata. Gabriela Petrova koja je sa kratkim zaletom skočila dobar rezultat, Angelina Topić, suvlasnica svetskog rekorda za kadetkinje i rekorderka Srbije za sve kategorije u skok u vis, a i ostali takmičari i takmičarke su postigli dobre rezultate. Ima tu i ličnih rekorda. Sama organizacija mitinga je bila dobra s obzirom da su sudile međunarodne sudije i priznati su svi rezultati. Miting je lepo organizovan i veoma smo zadovoljni“, naglasio je Markov.

Valentina Stojčev

Foto: Stefan Pavić / Ivo Tomov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar