Džez pod svetlima Nišvila

“Džez pod svetlima Nišvila” je selekcija fotografija izvođača koji su nastupali na Nišvil džez festivalu u periodu od 2014. do 2021. godine. Autorka izložbe Marina Pešić sa velikom posvećenošću beležila je momente njihovih nastupa i odabrala one najzanimljivije koje će publika ovogodišnjeg Nišvila moći da pogleda od 10. avgusta u prostoru Nišville press centra (Galerija „Paviljon u Tvrđavi“ blizu ulazа u Tvrđavu.


Al Di Meola, 11.08.2016.


Candy Dulfer, 13.08.2017.

Posetioci će, između ostalih, moći da vide fotografije sa nastupa Kendi Dalfer, Al di Meole, Boba Geldofa, Mejsia Parkera i mnogih drugih svetskih muzičkih legendi. Svečano otvaranje izložbe biće 10. avgusta u 19:00 časova.


Marina Pešić, autorka izložbe

Marina Pešić je rođena 1987. godine u Užicu. Fotografsku karijeru йе započela fotografišući koncerte svojih omiljenih bendova i prijatelja, pre svega iz ljubavi prema muzici. Do sada je imala šest samostalnih izložbi koncertnih fotografija i učestvovala na brojnim grupnim izložbama. Dobitnica je i nekoliko nagrada, a njene fotografije nalaze se i na omotima albuma nekoliko autora, kao i u knjigama koje se bave muzikom.


Maceo Parker, 08.08.2019.

“Nišvil festival sam zavolela od svoje prve posete, koja je bila 2014. godine. Tada sam ponela sa sobom foto aparat, ali još uvek nisam počela da radim kao akreditovani fotograf, već festivalske uspomene beležila kao i svaki redovan posetilac festivala. Od 2016. počela sam da fotografišem Nišvil za medije i uz uživanje u muzici sjajnih izvođača, stvarala sam dokumente koji će nas uvek iznova podsećati na fenomenalne koncerte. Nišvil je festival muzike, festival koji posećuju iskreni zaljubljnici u muziku, oni koji vole da upijaju svaki ton sa pažnjom, koji su posvećeni dešavanju na bini bez da ometaju jedni druge.


Seun Kuti, 10.08.2019.


Bob Geldof, 11.08.2019.

Nišvil je festival kulture. Nišvil je, takođe, festival sa najlepše osvetljenom binom, to uvek svima govorim i to je istina. Mi koji fotografišemo nastupe bendova na Nišvilu uživamo i vizuelno – odmaramo i dušu i oči. Velika mi je čast što ću neke najdraže uspomene sa Nišvila podeliti sa Niškom publikom”, izjavila je Marina pred njenu sedmu samostalnu izložbu “Džez pod svetlima Nišvila”.

Izvor: Nišville press team

Foto: Marina Pešić (naslovna – Nik West – Nišville Jazz Festival, Niš 11.08.2017.) / Atila Sabo

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar